Diş eti kanaması ve çekilmesi neden olur tedavisi nasıl?







Diş eti kanaması ve çekilmesi neden olur tedavisi nasıl?

Diş eti kanaması ile başlayan diş eti çekilmesinin belli başlı bir çok nedeni bulunmaktadır. Kalsiyum mineralinin eksik olması diş eti çekilmesinin en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Düzensiz beslenme, dişlere yeterli bakım yaptırmamak, sigara kullanmak ve diş gıcırdatmakta diş eti çekilmesinin nedenleri arasında yer alır. Peki diş eti çekilmesinin tedavisi nasıl yapılıyor ve diş eti çekilmesine ne iyi gelir? İşte cevabı...

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ TEDAVİSİ NASIL OLUR? : Diş eti çekilmesinde 3 tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Bunlardan biri hastanın kendi damak dokusundan ‘greft’ olarak adlandırılan dişeti dokusunun alınarak, dişeti çekilmesi olan alana nakledilmesidir. İkinci bir tedavi yöntemiyse varolan dişeti çekilmesi alanındaki, diş eti dokusunun açılmış olan diş kök yüzeyini kapatacak yönde yukarı ve/veya yana kaydırılarak, yine hastanın kendi diş eti dokusuyla kapatılmasıdır. Dişeti çekilme tedavisi için kullanılan bu diş eti kaydırma tekniğinde bazen damaktan alınan greft de kaydırılan diş eti alanına eklenerek kombine bir diş eti çekilme tedavisi yapılabilmektedir.

PRF TEDAVİ YÖNTEMİ: Son yıllarda ise hastalarda, damak alanında ikinci bir yara alanının açılmaması ve tıpkı damaktaki diş eti dokusu gibi, kişinin kendi dokusunun dişeti çekilme tedavilerinde kullanılabilmesi için yeni bir diş eti çekilme tedavi tekniği uygulanmaktadır. Bu diş eti çekilme tedavisinde kaydırılan dişeti dokusu, damaktan bir doku almak yerine hastanın kendi kanından elde edilen ‘PRF’ olarak adlandırılan hastamızın kanındaki trombosit hücrelerinden elde edilen kendi fibrin dokusu kullanılmaktadır.

KORUYUCU TEDAVİ YÖNTEMİ: Diş eti çekilmeleri eğer hatalı ve/veya sert diş fırçalama, diş sıkma ve/veya diş gıcırdatma gibi etkenlere sebebiyle meydana gelmiş ise bu etkenleri ortadan kaldırmaya yönelik koruyucu tedaviler önerilir. Koruyucu dişeti çekilme tedavileri arasında doğru diş fırçalama tekniğinin öğretilmesi, hassasiyete yönelik diş macunlarının önerilmesi, diş yüzeyleri ve diş eti etrafındaki travmayı kaldırmak için kişiye özel koruyucu bir gece plağı uygulanarak diş sıkma ve/veya gıcırdatmaya bağlı hasarın durdurulması gibi diş eti çekilme tedavileri önerilmektedir.

ORTODONTİK TEDAVİ YÖNTEMİ: Diş eti çekilmesi, dişlerin dizilim bozukluklarına bağlı olarak meydana gelmiş ise dişeti çekilme tedavisinde cerrahi bir teknik uygulanmadan önce ortodontik tedaviyle diş dizilimlerini ideal hale getirmek çoğu zaman oluşmuş olan diş eti çekilmesinin düzelmesini sağlayabilmektedir. Ortodontik tedavi sonrası geride kalan bir diş eti çekilmesi var ise bu diş eti çekilmesi miktarı yeniden ölçülerek cerrahi bir diş eti çekilme tedavisinin de ayrıca gerekli olup olmadığı değerlendirilerek diş eti çekilme tedavisine yön verilmektedir.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNE NE İYİ GELİR: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kekik kürü tarifi diş eti çekilmesinde bitkisel çözüm yöntemi olarak kullanılabilir. Peki kekik kürü nasıl yapılır? 3 tatlı kaşığı kekiği 1 bardak suda 5-6 dk kaynatın. Biraz soğuduktan sonra dişlerinizi bu suyla fırçalayın. Diş macunu ile normal fırçalamadan sonra da bu kürü kullanabilirsiniz.

Susam yağı, diş etlerinin iyileştirilmesine ilişkin bir diğer cevap da susam yağıdır. Bu uçucu yağ dişetlerinde çekilmeye neden olan dişeti plağı ve zehirli maddeleri gidermek için bir gargara olarak kullanılır. Buna ek olarak, daha fazla dişeti çekilesi ve diş çürümesini önlemeye de yardımcı olabilir.

Karanfil yağı, diş ağrısını hafifletmek için yaygın olarak kullanılır, çünkü yumuşak dokuları uyuşturur; ancak bu geçici bir etkidir. Yağ sıklıkla diş hijyen ürünlerinde güçlü, uzun süre dayanan, antibakteriyel etkileri nedeniyle kullanılır. Ayrıca, antioksidan kapasitesi için listenin başında gelir. Gargara olarak bir fincan ılık suda 5-6 damla kullanın.

Adaçayı mukus zarı için mükemmel bir tonik ve tedavi yöntemidir. Dişeti çekilmelerinin önlenmesi ve tedavisinde çok etkilidir. Adaçayı yapraklarını doğrudan dişetlerinde 5 dakika bırakır. Alternatif olarak, bir fincana adaçayı yapabilirsiniz. Soğutulduğunda, yönetilebilir bir sıcaklığa sahip olan ağzınızda çalkalayın. En iyi sonuç

#Diş#eti#kanaması#ve#çekilmesi#neden#olur#tedavisi#nasıl?#Diş #eti #kanaması #ile #başlayan #diş #eti #çekilmesinin #belli #başlı #bir #çok #nedeni #bulunmaktadır #Kalsiyum #mineralinin #eksik #olması #diş #eti #çekilmesinin #en #önemli #nedenleri #arasında #yer #almaktadır #Düzensiz #beslenme #dişlere #yeterli #bakım #yaptırmamak #sigara #kullanmak #ve #diş #gıcırdatmakta #diş #eti #çekilmesinin #nedenleri #arasında #yer #alır #Peki #diş #eti #çekilmesinin #tedavisi #nasıl #yapılıyor #ve #diş #eti #çekilmesine #ne #iyi #gelir #İşte #cevabıNeVarNeYok # #magazin #haber #güncel #sondakika #söylemezsemolmaz #duymayankalmasın #artıksusma #söylemezsem #olmaz #soylemezsenolmaz #duymayan #kalmasın #artık #susma #2018


ABONE OL !:
https://goo.gl/CLWhWo https://youtu.be/wRMF0fKGmsE

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İmmünoterapi nedir SGK immünoterapi ilaçlarını karşılıyor mu?

Ayşenur Balcı +18 fotoğrafları sonrasında sıfırladı işte son hali

Yeşim Salkım'dan olay itiraf! 25 yıllık arkadaşımla seviştim