ATV'nin efsanesi çöküyor! Eğer bu doğruysa isyan çıkar









ATV'nin efsanesi çöküyor! Eğer bu doğruysa isyan çıkar

Son günlerde deyim yerindeyse her kanalda 'mantar gibi türeyen' dizilere hepimiz alıştık. Birçoğu saman alevi gibi birkaç bölüm sonra söndü. Bazıları yayından kalktı ruhumuz bile duymadı. ATV'de yeni sezonda 'modaya' uyup neredeyse her hafta yeni bir dizi soktu yayına. Ama şüphesiz en dikkat çeken dizisi Sen Anlat Karadeniz oldu.

Seyirci adeta büyülenmiş gibi kenetlendi diziye. Yeni bölüm fragmanları en çok arananlar listesinde oldu. Peki ama seyirci şimdi neden yavaş yavaş diziden soğumaya başladı? Reytinglere bakıldığında dizi yine üst sıralarda. Hatta Çarşamba günlerinin efendisi Dirliş'le kafa kafaya.

ŞİKAYETLER İZLEYİCİ SOĞUTTU MU? Başladığı günden bu yana gündemden düşmeyen ve olayların hiç bitmediği dizi, son dönemde gözden yavaş yavaş düşmeye başladı. Artık diziyle ilgili o kadar da çok haberler yapılmıyor ve şiddet sahneleri de o kadar da etkili olmuyor.

11 bölümü geride bırakan dizi şiddet ve dayak sahneleriyle şikayet üstüne şikayet aldı. Bu durumda aslında dizinin reytingine olumlu etki yaptı.

Televizyongazetesi'nin iddiasına göre dizinin son bölümlerinden izleyiciler o kadar da memnun değil. Dizide izleyiciyi cezbeden karakterler Nefes, Tahir, Asiye ve Mustafa…
Ancak dizide tekrara düşen sahneleri görmek izleyicileri yavaş yavaş bıktırıyor. Vedat karakterinin abartılı kötülüğü de artık olumlu değil, olumsuz etki yapmaya başladı.

SENARYO KISIR DÖNGÜYE Mİ GİRDİ? Berrak karakteri de dizide abartılı öğelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Dizinin kısır bir döngüye girdiğini gözlemlemekteyiz. Reytinglerin ağır ağır düşmeye başlaması izleyicinin memnun olmadığı konular olduğuna işaret etmekte…
Eğer bu iddialar doğruysa ve ATV yeni sezonda bu dizinin fişini çekerse açık açık söyleyelim izleyici isyanı çıkar!

BUGÜNE KADAR DİZİDE NELER OLDU: Tahir Kaleli, nam-ı diğer Deli Tahir, Karadenizli muhafazakâr bir ailenin oğludur. Ailenin sahip olduğu kum şirketinde masa başında oturacağına, kum gemilerinde kaptanlık yapmayı, koca koca direklerin tepelerinde makara yağlamayı tercih eden asi, mert, gözü pek, korkusuz bir Karadeniz delikanlısıdır. Tek derdi onu köyün en uslu kızıyla evlendirmek isteyen annesi Saniye'dir.

Ancak Sayar Beton'la anlaşma imzalamak için geldikleri İstanbul'da, Tahir'in hayatı sonsuza kadar değişecektir. Vedat Sayar, Kaleli ailesini akşam yemeğine çağırınca Tahir'le Nefes tanışırlar. Tahir Nefes'e ilk gördüğü anda vurulur ve kısacık bir andan sonra evli barklı kadına bakmanın ağırlığını hissedip bakışlarını da ilgisini de Nefes'den çeker, ta ki o narin bileklerde şiddet izlerini görene kadar.

Vedat, hasta kafasıyla karısına bileğindeki morlukları soran Tahir'i yanlış anlar; bileklerini gösterdiği için Nefes'i suçlar ve ceza olarak parmaklarını kırar. Bu artık son noktadır. Nefes kocasının misafirlerle ilgilenmesini fırsat bilerek oğlunu alır ve kaçar.

Bu kaçış hem Tahir'i hem Nefes'i hem de Kaleli ailesini çok büyük bir çıkmazın içine sokacaktır. Nefes kaçar ama nereye? Tahir pikabının arkasında anne ve oğlunu bulunca ne yapacak? Vedat, karısını Tahir'in kaçırdığını anlarsa neler olacak? Kaleli ailesi, evli barklı bir kadın için Tahir'in hayatını riske atacak mı? Tahir senelerce şiddet gören bir kadını ve oğlunu kocasına teslim etmemek için neleri göze alacak, ne kadar ileri gidecek?

Tahir, Nefes ve Yiğit'le hayat mücadelesi verirken, ailesi de Vedat ve adamlarıyla büyük bir kavgaya tutuşur. Sonunda, Yangazlar'ın yaptığı akıllıca bir oyunla, Tahir, Nefes ve Yiğit kurtulurlar. Ancak, onların geçici kurtuluşu, Vedat'ın psikopatça öfkesini köy halkına çevirmesine neden olur. Karısını ve oğlunu saklayan Karadenizlilere yapmadığını bırakmaz. Köyün imamı Osman Hoca'ya işkence etmek, Vedat'ın canavarlığının son noktası olacaktır.

Tahir ise, kaçtıkları yayla evinde, Vedat'ın sekiz yıldır Nefes'e neler çektirdiğini öğrenir. Nefes'in yaşadıklarını öğrenmek, o sert Karadeniz delikanlısının hüngür hüngür ağlamasına neden olur. O gece, iki genç acılarını ve öfkelerini Karadeniz'in dağlarına, dalgalarına, bulutlarına akıtırlar. Onlar saklandıkları yerde acılarıyla boğuşurlarken, Vedat ve Eyşan herkes için yeni acılar yaratmanın peşindedirler. Mustafa, ailesinin geçim kaynağı Kaleli Kum'un batması tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

Mustafa ne













































#ATV'nin#efsanesi#çöküyor!#Eğer#bu#doğruysa#isyan#çıkar#Son #günlerde #deyim #yerindeyse #her #kanalda #mantar #gibi #türeyen #dizilere #hepimiz #alıştık #Birçoğu #saman #alevi #gibi #birkaç #bölüm #sonra #söndü #Bazıları #yayından #kalktı #ruhumuz #bile #duymadı #ATV #de #yeni #sezonda #modaya #uyup #neredeyse #her #hafta #yeni #bir #dizi #soktu #yayına #Ama #şüphesiz #en #dikkat #çeken #dizisi #Sen #Anlat #Karadeniz #olduNeVarNeYok # #magazin #haber #güncel #sondakika #söylemezsemolmaz #duymayankalmasın #artıksusma #söylemezsem #olmaz #soylemezsenolmaz #duymayan #kalmasın #artık #susma #2018

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İmmünoterapi nedir SGK immünoterapi ilaçlarını karşılıyor mu?

Ayşenur Balcı +18 fotoğrafları sonrasında sıfırladı işte son hali

Sevtap Parman: Aşk tavan arasında çılgınca sevişmektir